3 Aralık 2014 Çarşamba

HASTALIKLARA DOĞAL ÇÖZÜMLER 2- KARA TURP GÖBEĞİNE BAL SAKLAMAK

Öksürük, alerjik astım ve uyku problemlerine kocakarı ilacı geldii! Hiçbir şeyiniz yoksa, bağışıklık güçlendirmek amacıyla da kullanabilirsiniz. 2 yaşın üstündeki herkes için uygundur.

Kara turbumuzu bir güzel yıkadıktan sonra sap kısmını fazla derine girmeden olmak üzere(Ahmet Maranki'nin anlatımına göre biz fazla bile kesmişiz) iki ucunu kesiyoruz.

                                                                                                                                                             
Yapraklı kısmından kabak oyar gibi oyuyoruz. Ne çok inceltiyoruz, ne çok kalın bırakıyoruz. Dip kısmına da fazla yaklaşmıyoruz. Etli kısımları fazlasıyla almak demek, elde edeceğimiz özsuyu miktarını azaltmak demek oluyor. 




Oyuğun içini bal ile doldurup, kestiğimiz parçayı kapak gibi üzerine kapatıyoruz. Turbu boyutuna uygun bir bardağa oturtup, oda sıcaklığında sıvının birikmesini bekliyoruz. Biz akşamdan yapıp, sabah içiyoruz. Sabah aynı turba tekrar bal koyup akşam için hazırlıyoruz. Bu arada turbun içinde de özsuyu birikecektir, onu da bardağa ekleyip içirebilirsiniz. Ben turp harap olmadıkça yenisini yapmıyorum çünkü önemli olan özsuyunu bırakması.Geçen yıl 3-4 kez aynı turbu kullanmışlığımız var. Ancak bu yıl 2.den sonra turp çürüyor. Ya turplarda bir şey var, ya bizde :)




Biriken sıvıyı ılık suya ilave ederek yahut lokur lokur içebilirsiniz. Orası sizin damak tadınıza kalmış. 

Sağlıklı günler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder